fejléc


Tájékoztatás a koronavírus járvánnyal kapcsolatban

Tájékoztatásként és irányelvként közzétesszük a Magyarországi Baptista Egyház Elnöksége által megfogalmazott, ez év őszére vonatkozó COVID-19-es tájékoztató kivonatát:

"Kedves Testvéreink az Úr Jézus Krisztusban!

Szeretettel köszöntünk benneteket az ősz kezdetén. Készülve a tanévkezdésre, a gyülekezeti élet őszi folytatására egyre többen kérdeztek ránk, hogy mit javaslunk a jelenlegi helyzetben, annál is inkább, mert a járvány második hullámának látszik a jelenlegi helyzet. A Magyar Kormány jelentősen szigorított a rendelkezéseken, és több más egyház (református, evangélikus) szigorúbb védekezést kér a gyülekezetektől.

Felelősségteljesen keressük mi is Isten vezetését, figyeljük a híreket, a jelenleg rosszabbodó folyamatokat, és segítséget szeretnénk adni gyülekezeteinknek és intézményeinknek. Sokakkal egyeztetve az alábbi szempontokat ajánljuk a figyelmetekbe ismét, és nyomatékosan kérjük, hogy a gyülekezetekben a helyi sajátosságoknak megfelelően, felelősségteljesen alkalmazzátok ezeket:

  1. Kérjük, hogy a közösségekbe NE jöjjenek azok, akik krónikus betegek, vagy vírusfertőzésre utaló tüneteket tapasztalnak magukon!
  2. Kérjük, hogy mindenki tartsa be a törvényi, szakhatósági előírásokat. Ennek részeként nyomatékosan kérjük, hogy az imaházakban, gyülekezeti termekben a bejáratoknál biztosítsák a kézfertőtlenítés lehetőségét, és megérkezéskor mindenki használja azokat.
  3. Bármennyire is szeretjük megélni a testvéri közösséget, kerüljük a közvetlen testi érintkezéssel együtt járó köszöntéseket.
  4. Törekedjünk megtartani a szociális távolságot (kivéve az egy háztartásban levőket).
  5. Mindenkinek ajánljuk a szájmaszk viselését a zárt helyszínen tartott istentiszteleti alkalmakon, kivéve az istentiszteleti megszólalásokat (igehirdetés, bizonyságtétel, imaóra vezetése, stb.).
  6. Kérjük, hogy a gyülekezeti szeretetvendégségeket lehetőleg most kerüljük, vagy nagyon körültekintően szervezzük...

Nagyon köszönjük testvéreink és egész egyházunk megértő és felelősségteljes magatartását! Áldást kívánva egyéni, családi, gyülekezeti és közösségi életünkre, szeretettel:

az MBE Elnöksége"

A gyülekezet vezetősége
2020. szeptember 4.lablec
Copyright Miskolci Belvárosi Baptista Gyülekezet - 2020.
Molnár István gyülekezetvezető - Tel.:+36 20 886 8935 - E-mail:
lablec