fejléc


Tájékoztatás a koronavírus járvánnyal kapcsolatban

Álláspontunk a Covid–19-védőoltásokkal kapcsolatban

Az alábbiakban a Magyarországi Baptista Egyház Elnökségének a Covid-19-védőoltásokkal kapcsolatban megjelent álláspontját tesszük közzé.

2021. február 9.

"Kedves Testvéreim!

Egyházunk vezetői úgy döntöttek, valamelyest enyhítenek a járványügyi intézkedéseken, ajánlásokon.
Így vasárnaptól újra nyitjuk a vasárnapi istentiszteleti alkalmakat az eddigi higéniai és közegészségügyi szabályok betartásával.
A jelenlegi létszámlimit imaházunkra (gyerekszobával együtt) vetítve maximum 40 fő, egyenletes teremkihasználás mellett.
Egyelőre nem szükséges előregisztráció, de ez a későbbiekben változhat.
Így hívunk és várunk mindenkit, aki szívesen vesz részt fizikailag is a vasárnapi istentiszteleteken.
A többi liturgiai részleten és egyéb alkalmainkon, illetve az online-közvetítések módján egyelőre nem változtatunk.
Áldott készülődést, hétvégét, vasárnapot nektek!

Molnár István - gyülekezetvezető

2021. február 3.


Tájékoztatásként és irányelvként közzétesszük a Magyarországi Baptista Egyház Elnöksége által megfogalmazott, ez év őszére vonatkozó COVID-19-es tájékoztatókat:

"A Magyarországi Baptista Egyház Országos Tanácsának határozata
az egyház gyülekezetei számára
a COVID–19-járványhelyzet kapcsán


A COVID-járvány szélesedése és egyre súlyosabbá válása, illetve a rendkívüli jogrend bevezetése miatt egyházunkban – több más felekezethez hasonlóan – további szigorító intézkedések bevezetésére van szükség. Ezekkel a lépésekkel igazodni kívánunk az Országgyűlés, a Magyar Kormány és az illetékes szakhatóságok intézkedéseihez, támogatni igyekszünk a társadalom vírus elleni védekezését, és nem utolsósorban védeni a gyülekezetekhez tartozók egészségét, életét.

Ezek részeként:

 1. 2020. november 11-től kezdődően a gyülekezeti istentiszteletek, bibliaórák tekintetében kérjük a gyülekezeteket, hogy mindenütt álljanak át ONLINE módra a tavaszi veszélyhelyzeti időszakhoz hasonlóan, figyelembe véve az MBE operatív tanácsának ajánlott szempontrendszerét (www.baptist.hu/koronavirus).
 2. Kérjük a gyülekezeteket, hogy a házasságkötések és a temetések alkalmával a Magyar Kormány rendeleteivel összhangban működjenek
 3. Az úrvacsora tekintetében a gyülekezetekre bízzuk, hogy azt most elhagyják a következő időszakban, vagy online módon tartják majd meg.
 4. Minden más helyzetben az aktuális járványügyi rendelkezéseket kell figyelembe venni, így maximum 10 fő részvételével, a vonatkozó előírások maradéktalan betartásával tarthatóak közösségi alkalmak. Elengedhetetlen a legalább 1,5 m-es távolságtartás, a fertőtlenítés, és a maszk szabályszerű használata, valamint legkésőbb 8 óráig haza kell érni a találkozókról.
 5. Az országos iroda munkatársai továbbra is – online módon – készséggel a testvériség rendelkezésére állnak, és segíteni igyekeznek a közösség rendezett működését a járvány ezen időszakában is
 6. Az MBE kommunikációs osztályának munkatársai az egyház honlapján és különféle oldalain, hírcsatornáin rendszeres istentiszteleti elérhetőségeket, közvetítéseket tesznek közzé, hogy a kisebb gyülekezetek és idős testvéreink is részesülhessenek a közösség áldásaiból.

Felhívjuk testvéreinket, hogy imádkozzunk egymásért, a leginkább veszélyeztetett időseinkért, a kórházakban és az idősotthonokban dolgozókért, országunkért! Imádkozzunk azért, hogy a nehézségek közepette a Krisztusba vetett hit és reménység megerősödhessen sok ember szívében!


MBE OT 2020. november 10."

Idézve a baptist.hu-ról

"Kedves Testvéreink az Úr Jézus Krisztusban!

Szeretettel köszöntünk benneteket az ősz kezdetén. Készülve a tanévkezdésre, a gyülekezeti élet őszi folytatására egyre többen kérdeztek ránk, hogy mit javaslunk a jelenlegi helyzetben, annál is inkább, mert a járvány második hullámának látszik a jelenlegi helyzet. A Magyar Kormány jelentősen szigorított a rendelkezéseken, és több más egyház (református, evangélikus) szigorúbb védekezést kér a gyülekezetektől.

Felelősségteljesen keressük mi is Isten vezetését, figyeljük a híreket, a jelenleg rosszabbodó folyamatokat, és segítséget szeretnénk adni gyülekezeteinknek és intézményeinknek. Sokakkal egyeztetve az alábbi szempontokat ajánljuk a figyelmetekbe ismét, és nyomatékosan kérjük, hogy a gyülekezetekben a helyi sajátosságoknak megfelelően, felelősségteljesen alkalmazzátok ezeket:

 1. Kérjük, hogy a közösségekbe NE jöjjenek azok, akik krónikus betegek, vagy vírusfertőzésre utaló tüneteket tapasztalnak magukon!
 2. Kérjük, hogy mindenki tartsa be a törvényi, szakhatósági előírásokat. Ennek részeként nyomatékosan kérjük, hogy az imaházakban, gyülekezeti termekben a bejáratoknál biztosítsák a kézfertőtlenítés lehetőségét, és megérkezéskor mindenki használja azokat.
 3. Bármennyire is szeretjük megélni a testvéri közösséget, kerüljük a közvetlen testi érintkezéssel együtt járó köszöntéseket.
 4. Törekedjünk megtartani a szociális távolságot (kivéve az egy háztartásban levőket).
 5. Mindenkinek ajánljuk a szájmaszk viselését a zárt helyszínen tartott istentiszteleti alkalmakon, kivéve az istentiszteleti megszólalásokat (igehirdetés, bizonyságtétel, imaóra vezetése, stb.).
 6. Kérjük, hogy a gyülekezeti szeretetvendégségeket lehetőleg most kerüljük, vagy nagyon körültekintően szervezzük...

Nagyon köszönjük testvéreink és egész egyházunk megértő és felelősségteljes magatartását! Áldást kívánva egyéni, családi, gyülekezeti és közösségi életünkre, szeretettel:

az MBE Elnöksége"

A gyülekezet vezetősége
2020. szeptember 4.

lablec
Copyright Miskolc Belvárosi Baptista Gyülekezet - 2021.

3529 Miskolc, Soltész Nagy Kálmán utca 46/A
adószám: 19292191-1-05
Molnár István gyülekezetvezető - Tel.:+36 20 886 8935 - E-mail:
lablec